Give-Biodiversity-a-Chance!

Give Biodiversity a Chance!

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice din Focșani a implementat în perioada 06.05.2013 – 06.02.2014, proiectul: “Give biodiversity a chance!”.

Proiectul a fost finanțat finanţat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale – ANPCDEFP şi Comisia Europeană, prin programul „Tineret în Acţiune” – Acţiunea 2, Serviciul European de Voluntariat (SEV).

În perioada 4 iunie 2013 – 3 decembrie 2013, cei trei tineri voluntari spanioli, Hermosilla Garzon Rocio, Sánchez Pardo Jesús Alberto, Manuel Menendez Puertas au desfășurat un stagiu de voluntariat ce a durat 6 luni. În cadrul proiectului implementat de ACDB, voluntarii au desfășurat diverse activități menite să contribuie la cercetarea și conservarea biodiversitații.

Principalele teme ale proiectului SEV au fost protecția mediului și desfășurarea de activități outdoor, iar scopul principal a fost de a ajuta cei trei tineri biologi din Spania, să capete experiență și cunoștințe , lucrând împreună. În acest mod au fost îndeplinite două obiective: s-a adus o contribuție importantă pentru cercetarea și conservarea mediului înconjurător și , de asemenea, cei trei tineri au fost instruiți pentru o carieră în acest domeniu.