Fluturi, păsări și flori

  • Păsări rare din Europa
  • Ai acces în zone protejate cu experți locali
  • Fluturi rari din Europa
  • Flori rare din Europa

România este recunoscută pe plan European pentru bogățiile naturale ale sale, ea fiind și una dintre destinațiile de top din Europa pentru birdwatching, dar această țară frumoasă situată la marginea continentului, este puțin cunoscută pentru alte comori sălbatice ale sale, precum fluturii. Pentru că mai există încă numeroase zone în care agricultura se face în mod tradițional, la fel ca acum o sută de ani, utilizând tehnici prietenoase cu mediul și fauna sălbatică, fluturii prosperă pe aceste meleaguri. Fluturii vii colorați ce zboară din floare în floare, sunt încă o prezență comună pe pășunile montane, poienile din păduri dar și pe pajiștile stepice din Romania.

Cel puțin 200 de specii de fluturi au fost identificați în Romania. Pentru cei interesați de fluturi , organizăm excursii cu ghizi specializați ce se vor adapta în funcție de nevoile dumneavoastră.

Vă rugăm să consultați lista speciilor de fluturi ce pot fi observați în Romania, în secțiunea Viața sălbatică din România / Fluturii din România.

Principalele obiective

Ziua 1 Lepșa - Cheile Tișiței

Cheile-TișițeiVom începe turul în satul turistic Lepșa, județul Vrancea. Dis de dimineață veți fi întâmpinat de un ghid local la pensiunea unde sunteți cazat, ce vă va însoți pe toată durata excursiei și va asigura transportul până la Gura Tișiței, punctul de început al aventurii din această zi.

Ziua o vom petrece în aria naturală protejată Cheile Tișiței, cunocută pe plan național pentru bogăția naturală de specii de fluturi, flori și păsări.

Din luna mai până în luna septembrie putem admira diferite specii de fluturi ce vor zbura jucăuș în jurul dumneavoastă, precum: Nymphalis antiopa antiopa, Vanessa atalanta, Maculinea arion, Callimorpha dominula, Pericallia matronula, Lycaena dispar, Papilio machaon și lista poate continua. Printre florile pe care le puteți admira în această excursie, se înumără: Crocus heuffelianus, Cypripedium calceolus, Angelica palustris, Leontopodium alpinum, Inula helenium, Campanula serrata dar și numeroase alte specii de plante , mușchi, licheni și arbori.

Papilio machaon

Dintre arbori menționăm că aici este printre puținele locuri din Europa în care mai puteți admira arborele otrăvitor: Tisa (Taxus baccata).

Strix-uralensis

Speciile ce-si vor putea face auzit glasul și ne vor putea bucura privirea în această excursie vor fi: Picus canus, Dryocopus martius, Picoides tridactylus, Sylvia nisoria, Ficedula parva, Cinculus cinculus, Strix uralensis, Falco peregrinus, Aquila pomarina, Pernis apivorus dar și multe alte specii de păsări.

Un picnic sănătos și tradițional va fi servit în natură, chiar în inima, acestei arii naturale protejate ce va fi pregătit cu grijă încă de dimineață.

În plus, pe lângă toate aceste obiective naturale ce le are în vizor această excursie, veți putea să vă bucurați de un peisaj grozav, un relief extraordinar și de o istorie tumultoasă a acestor chei impresionante, pe care ți-o vom dezvăluii pe parcursul acestei excursii.

Alte informații

Ce este inclus?

Masa de prânz și apă, ghidul local, transportul la si de la cazare, taxele de vizitare.

Echipament

Echipament inclus

Avem disponibile 4 binocluri și o lunetă ornitologică. Aveți incluse mici ghiduri de teren, o listă cu speciile sălbatice reprezentative din zonă și un DVD cu o galerie de imagini și documentare din această zonă. De asemenea veți avea acces pe timpul șederii și la biblioteca agenției noastre de turism în care veți găsi numeroase cărți ce vă vor stârnii interesul sau vă vor raspunde la întrebări ce vă frământă.

Echipament personal

Vă recomandăm să vă aduceți propriul binoclu sau telescop. Îmbrăcămintea trebuie să fie călduroasă, inclusiv pantaloni lungi, bluză polartec, fleeces, lenjerie de corp termică și șosete, eșarfe, pălării lână, mănuși și îmbrăcăminte impermebilă. Cu toate că vremea este îndeosebi răcoroasă, este posibil ca soarele să strălucească puternic, de aceea vă recomandăm să vă aduceți ochelari de soare și cremă cu factor de protecție UV ridicat. Evident, o pereche de bocanci comozi și impermeabili sunt o necesitate. Să nu uitați orice alte elemente de natură personală, precum medicamentele dacă aveți nevoie de ele. Nu uitați să vă aduceți multe carduri de memorie sau filme pentru aparatul de fotografiat

Cheltuieli Suplimentare

Nu este inclus în acest tur transportul până în Lepșa,  asigurarea de călătorie (pentru turiștii străini – ne puteți contacta pentru mai multe informatile ce sunt cerute pentru a realiza polita de asigurare), orice produs alimentar cumparat în afara celor puse la dispoziție de către organizatori, băuturi în afara de orice este oferit la masa de prânz și apă îmbuteliată furnizată pe parcursul zilei, precum și orice elemente de natură personală, precum suvenirurile.

Viză și sănătate

Dacă sunteți un cetățean al unuia dintre statele Uniunii Europene, nu aveți nevoie de viză pentru a intra în Romania. Pe cetățenii membrii ai altor state, altele decât cele ale Uniunii Europene îi rugăm să contacteze ambasada a afla dacă există restricții de viză.

Nu există restricții de sănătate sau recomandări pentru a vizita Romania, dar vă rugăm să consultați medicul de familie local pentru mai multe informații.

  • Mylco

    Foarte interesant turul. Care este cea mai buna perioada pentru a il face?