Pe urmele carnivorelor mari

  • Ghizi experți locali
  • Plimbare prin păduri virgine
  • Vezi fauna mare din Europa
  • Păsări rare din Europa
  • Ai acces în zone protejate cu experți locali
  • Experimentează cultura și gastronomia românească
  • Observarea faunei salbatice din observator
  • Iei urma carnivorelor mari

Carpații Românești reprezintă ultimul bastion al populațiilor de carnivore mari din Europa. Habitatele forestiere intacte și gradul redus de fragmentare antropică a arealelor locuite de carnivorele mari au facut ca în Carpați să coexiste 2750 de lupi, 4350 de urși bruni și 1800 de râși. Aproximativ 50 % din populația de carnivore mari din Europa se află în Carpații românești. Din primăvara până toamna târziu, Carpații românești oferă posibilități excelente de a observa și fotografia carnivorele mari. Echipa ce te va ghida în acest tur lucrează încă din anul 2002 în proiecte de conservare și cercetare a carnivorelor mari astfel succesul unei experiențe unice este garantat.

Vei observa carnivorele mari, fie mergând pe urmele lor fie dintr-unul din observatoarele noastre din lemn cu scaune confortabile, ferestre, vizoare pentru camera foto și paturi, situate în Munții Vrancei din Carpații Orientali.Aceasta este o experiență unică, oferind de cele mai multe ori rezultate pline de satisfacție, fiind mai aproape decât crezi, doar la 3 ore de București.

Principalele obiective

Canis lupus

Lup

|
Canis lupus
Lynx lynx

Râs

|
Lynx lynx

Ziua 1 București – Lepșa

imageSlideTurul va începe în București, capitala României. La sosirea pe aeroportul din București veți întâlni un ghid zoologist și ghidul local, ce vă vor însoți pe toată durata concediului. Vom călători în satul Lepșa (3 ore) situat în Carpații Orientali la granița dintre Moldova și Transilvania, unde ne vom caza într-o pensiune tradițională și ne vom bucura de o cină tradițională românească. La sosirea în Lepșa ne vom întâlni pentru a face un scurt rezumat al turului apoi sunteți poftit să vă relaxați pentru a fi pregătit să întâlniți cu cele mai mari carnivore din Europa și să explorați pădurile virgine ale Carpaților.

Ziua 2 Lepșa – Cheile Tișiței – Observator Porcului

P8231618După ce vom servi micul dejun vom fi pregătiți să luăm urma carnivorelor mari dar și a altor mamifere din pădurile Carpaților. Vom avea șansa să observăm urme ale urșilor, lupilor și râșilor pe potecile ce intră în sălbăticia munților dar și în apropierea așezărilor umane. Vom instala împreună camere foto cu senzor de prezență pentru a captura imagini cu fauna din acea zonă.

Tot în această zonă a fost realizat un traseu turistic interactiv ce au ca subiect cele trei specii de carnivore mari din Carpați (urs, râs și lup) pe care vă invităm să-l vedeți.

După amiază ne vom întoarce la pensiune și vom lua prânzul. Pe seară vom merge,  să vedem urși la un observator cu o mașină 4 x 4 ( 30 minute) unde vom avea șanse mari să observăm și să fotografiem în siguranță urși. În acest loc urșii se apropie foarte mult de observatorul nostru astfel veți fi siguri de fotografii reușite și o experiență unică. În unele seri au fost înumărați peste 5 urși. Vom petrece noaptea aici pentru a crește șansa să observăm urșii și în dimineața ce vine.

Ziua 3 Observator Porcu – Lepșa – Excursie cu proiectorul

Înainte să se facă lumină vom lua micul dejun și vom observa și fotografia urșii ce vin dimineața la observator. Mergem să luăm prânzul la pensiune unde suntem asteptați cu o masă pe cinste. Ne vom odihni câteva ore după masă pentru a fi pregătiți să vedem animalele nocturne din pădurile Carpaților. Pe seară pornim cu o mașina de teren 4×4 pentru a putea observa și fotografia animalele ce au un comportament predominant nocturn, precum păsări răpitoare de noapte, pisică sălbatică, râs, lup dar și multe altele. După 3 ore petrecute observând densitatea și diversitatea mare de specii ce trăiesc în pădurile seculare din Carpați ne pregătim pentru o nouă zi aventuroasă.

Ziua 4 Lepșa - Centrul de monitorizare și reabilitare a carnivorelor mari – Observator Coașa

centrul de monitorizare și reabilitare a carnivorelor mari

Centrul de monitorizare și reabilitare a carnivorelor mari

După o seară petrecută pe teren vom lua micul dejun mai târziu și vom merge la centrul de monitorizare și reabilitare a carnivorelor mari unde vom întâlnii specialiști, colegi ai ghidului dumneavoastră, ce au lucrat în numeroase programe de conservarea a carnivorelor mari, având o vastă experiență.

Aici veți vedea și chiar utiliza echipamente pentru monitorizarea, reabilitarea și captura carnivorelor mari precum ursul. Tot aici specialiștii noștrii vă vor prezenta fiecare dintre aceste echipamente și numeroase aspecte privitoare la ecologia și biologia carnivorelor mari, îndeosebi ursul.

Vom lua un prânz servit la centrul de monitorizare și reabilitare a carnivorelor mari discutând despre carnivorele mari, apoi vom merge la un observator foarte pitoresc situat în apropierea centrului, unde vom petrece seara având mari șanse să observăm păsări răpitoare de zi, păsări cântătoare, mamifere precum: mistreți, căprioare, cerbi, diferite specii de carnivore printre care și ursul.

Ziua 5 Lepșa – Soveja – Zboina

Ne vom trezi de dimineață, vom servi micul dejun și vom porni din nou spre sălbăticie. Această zi va cere mai multă activitate fizică deoarce va trebui să luăm urma animalelor și să vizităm barloage de urs și habitatele izolate utilizate de lup și râs. În această excursie vom merge pe urmele animalelor sălbatice, prin păduri bătrâne și foarte dense, fapt ce face observarea mamiferelor destul de dificilă însă cu ajutorul specialiștilor ce vă vor însoți observarea acestora va fi mai ușor posibilă.

Vom merge pe urmele lupilor și a râșilor ce folosesc culmile din zona Zboina, vom vedea Șezătoare Lupilor și ne vom continua călătoria până la o cabană de vânătoare construită în stil rustic pentru fostul dictator al Romaniei Nicolae Ceaușescu.

Zona din apropierea cabanei prezintă o densitate mare de lupi fiind identificată în această zonă prezența unei haite numeroase.

Pe seară vom face și wolf howling pentru a localiza și înumăra membrii haitei după vocile ce răspund la urletul făcut de către noi.

Noaptea o vom petrece la cabana de vânătoare și ne vom pregăti pentru o nouă zi plină de aventuri.

Ziua 6 Lepșa

1614467_569536806476196_280730555_oDimineața va începe devreme, după un somn lung și reconfortant. Vom lua micul dejun și vom porni din mijliocul sălbăticiei unde am dormit să căutăm urmele râșilor și a lupilor ce frecventează această zonă. Cu mult noroc putem observa scene de vânătoare în care râșii atacă cocoșii de munte ce sunt prezenți în această zonă sau cum o haită de lupi organizează atacul unui exemplar masiv de cerb carpatin.

Chiar dacă nu vom avea acest noroc, vom vedea cu siguranță semnele de prezență ale acestor carnivore și vom merge prin păduri în care umul nu a taiat niciodată un arbore, acele păduri virgine din Romania.

Ne vom întoarce la mașina de teren ce ne va purta până la pensiune unde vom avea parte de un ospăț îmbelșugat.

Seara o vom petrece din nou fotografiind și admirând urși dacă vom avea noroc, iar spre după amiază ne îndreptăm către pensiune pentru a lua prânzul tradițional. Ne odihnim pentru o vreme și pornim să verificăm camerele instalate în ce-a de-a doua zi a concediului, pentru a vedea dacă au fost capturate fotografii sau filme. La finalul zilei ne vom întoarce la pensiune și vom vedea ce animale din fauna Carpaților au fost capturate. Fiind ultima seară petrecută aici ne vom bucura de un eveniment festiv.

Ziua 7 Lepșa - București

Începutul acestei zile depinde de orele de zbor din București însă nu trebuie să uităm de camerele instalate în cea de-a doua zi a concediului. Astfel pornim să verificăm camerele instalate, pentru a vedea dacă au fost capturate fotografii sau filme cu animale sălbatice. După, ne vom întoarce la pensiune și vom vedea ce animale din fauna Carpaților au fost capturate.  Ne vom umple plamânii cu aerul proaspăt de munte pentru ultima oară și vom porni spre aeroportul din București pentru a lua zborul înapoi spre casă.

Alte informații

Ce este inclus?

Totul este inclus in turul acesta. Toate mesele si bautura, cazarea, ghidul local, transportul la si de la aeroport, taxele de vizitare, masina 4×4 si sofer, carburantul.

Echipament

  • Echipament inclus

Avem disponibile 4 binocluri și o lunetă ornitologică. De asemenea punem la dispoziție un aparat digital de vedere pe timp de noapte și proiectoare luminoase pentru a putea observa fauna și pe timp de noapte. Aveți incluse mici ghiduri de teren, o listă cu speciile sălbatice reprezentative din zonă și un DVD cu o galerie de imagini și documentare din această zonă. De asemenea veți avea acces pe timpul șederii și la biblioteca agenției noastre de turism în care veți găsi numeroase cărți ce vă vor stârnii interesul sau vă vor raspunde la întrebări ce vă frământă. Vom pune la dispoziție și 10 camere pentru photo trapping pentru a putea vedea și fauna ce nu am putut să o observăm pe timpul nopții.

  • Echipament personal

Vă recomandăm să vă aduceți propriul binoclu sau telescop. Îmbrăcămintea trebuie să fie călduroasă, inclusiv pantaloni lungi, bluză polartec, fleeces, lenjerie de corp termică și șosete, eșarfe, pălării lână, mănuși și îmbrăcăminte impermebilă. Cu toate că vremea este îndeosebi răcoroasă, este posibil ca soarele să strălucească puternic, de aceea vă recomandăm să vă aduceți ochelari de soare și cremă cu factor de protecție UV ridicat. Evident, o pereche de bocanci comozi și impermeabili sunt o necesitate. Să nu uitați orice alte elemente de natură personală, precum medicamentele dacă aveți nevoie de ele. A, și nu uitați să vă aduceți multe carduri de memorie sau filme pentru aparatul de fotografiat.

Cheltuieli Suplimentare

Aproape totul este inclus în acest tur. Singurele lucruri care nu sunt incluse sunt zborurile internaționale, asigurarea de călătorie (ne puteți contacta pentru mai multe informatile ce sunt cerute pentru a realiza polita de asigurare), orice produs alimentar a cumparat în afara celor trei mese principale, băuturi în afara de orice este oferit la mese și apă îmbuteliată furnizată pe parcursul zilei, precum și orice elemente de natură personală, precum suvenirurile.

Viză și sănătate

Dacă sunteți un cetățean al unuia dintre stateleale Uniunii Europene, nu aveți nevoie de viză pentru a intra în Romania. Pe cetățenii membrii ai altor state, altele decât cele ale Uniunii Europene îi rugăm să contacteze ambasada a afla dacă există restricții de viză.

Nu există restricții de sănătate sau recomandări pentru a vizita Romania, dar vă rugăm să consultați medicul de familie local pentru mai multe informații.