Un weekend împreună cu urșii

 • Ghizi experți locali
 • Vezi fauna mare din Europa
 • Păsări rare din Europa
 • Ai acces în zone protejate cu experți locali
 • Experimentează cultura și gastronomia românească
 • Observarea faunei salbatice din observator
 • Iei urma carnivorelor mari

Romania este cea mai importantă destinație pentru a observa urs brun. Cu aproximativ 6000 de urși, România are cea mai mare populație de urs din Europa. Din primăvara până toamna târziu, Carpații românești oferă posibilități excelente de a observa și fotografia urs brun (Ursus arctos). Vei observa ursul brun dintr-unul din observatoarele noastre din lemn cu scaune confortabile, ferestre, vizoare pentru camera foto și paturi, situate în Munții Vrancei din Carpații Orientali.Aceasta este o experiență unică, oferind de cele mai multe ori rezultate pline de satisfacție, fiind mai aproape decât crezi, doar la 3 ore de București.

Principalele obiective

Canis lupus

Lup

|
Canis lupus
Lynx lynx

Râs

|
Lynx lynx
Cervus elaphus

Cerb

|
Cervus elaphus

Ziua 1 București - Focșani - Lepșa

Casa TisaruVom începe turul în București, capitala României sau în Focșani. La sosirea pe aeroportul din București sau gara din Focșani, veți întâlni un ghid zoologist  și ghidul local, ce vă vor însoți pe toată durata concediului. Vom călători în satul Lepșa situat în Carpații Orientali la doar 3 ore de București și numai o oră de orașul Focșani. Satul turistic Lepșa este situat la granița dintre Moldova și Transilvania, aici ne vom caza într-o pensiune tradițională și ne vom bucura de o cină tradițională românească. La sosirea în Lepșa ne vom întâlni pentru a face un scurt rezumat al turului apoi sunteți poftit să vă relaxați pentru a fi pregătit să întâlniți urșii și să explorați pădurile virgine ale Carpaților.

Ziua 2 Lepșa - Cheile Tișiței - Observator Porcului

Urs brunDis de dimineață, după ce vom servi micul dejun,  vom fi pregătiți să luăm urma ursului dar și a altor mamifere mari din pădurile Carpaților. Vom avea șansa să observăm urme ale urșilor și lupilor pe potecile ce intră în sălbăticia munților dar și în apropierea așezărilor umane. Vom instala împreună camere foto cu senzor de prezență pentru a captura imagini cu fauna din această  zonă.  După amiază ne vom întoarce la pensiune și vom lua prânzul. Pe seară vom merge,  să vedem urși la un observator cu o mașină 4 x 4 ( 30 minute) unde vom avea șanse mari să observăm și spă fotografiem  în siguranță urși. În acest loc urșii se apropie foarte mult de observatorul nostru astfel veți fi siguri de fotografii reușite și o experiență unică. În unele seri au fost înumărați peste 5 urși. Vom petrece noaptea aici pentru a crește șansa să observăm urșii și în dimineața ce vine.

Ziua 3 Observator Porcu - Lepșa - Observator Strei

ObservatorÎnainte de a se lumina vom  lua micul dejun și vom observa și fotografia urșii ce vin dimineața la observator. Mergem să luăm  prânzul la pensiune unde suntem asteptați cu o masă pe cinste. Ne vom odihni câteva ore după masă pentru a fi pregătiți să vedem  urșii  dar și alte animalele ce vor apare la un alt observator. Pe seară când ne vom întoarce de la observator, pornim cu o mașina de teren 4×4 pick up echipată cu proiectoare puternice pentru a putea observa și fotografia animalele ce au un comportament predominant nocturn, precum păsări răpitoare de noapte, ursul și alte specii de carnivore. După orele petrecute observând densitatea și diversitatea mare de specii ce trăiesc în pădurile seculare din Carpați pornim la pensiune și ne gândim la experiențele petrecute în acest tur

Ziua 4 Lepșa - Focșani - București

Lup-capturat-pe-cameră-de-photo-tappingÎnceputul acestei zile depinde de orele de zbor din București sau de transportul din Focșani. După o seară petrecută pe teren vom  lua micul dejun mai târziu și apoi, pornim să verificăm camerele instalate în ce-a de-a doua zi a concediului, pentru a vedea dacă au fost capturate fotografii sau filme cu animale (wildlife).

Ne vom umple plamânii cu aerul proaspăt de munte pentru ultima oară și vom porni spre aeroportul din București pentru a lua zborul înapoi spre casă.

Alte informații

Ce este inclus?

Totul este inclus in turul acesta. Toate mesele si bautura, cazarea, ghidul local, transportul la si de la aeroport sau Focșani, taxele de vizitare, masina 4×4 si sofer, carburantul.

Echipament

Echipament inclus

Avem disponibile 4 binocluri și o lunetă ornitologică. De asemenea punem la dispoziție un aparat digital de vedere pe timp de noapte și proiectoare luminoase pentru a putea observa fauna și pe timp de noapte. Aveți incluse mici ghiduri de teren, o listă cu speciile sălbatice reprezentative din zonă și un DVD cu o galerie de imagini și documentare din această zonă. De asemenea veți avea acces pe timpul șederii și la biblioteca agenției noastre de turism în care veți găsi numeroase cărți ce vă vor stârnii interesul sau vă vor raspunde la întrebări ce vă frământă. Vom pune la dispoziție și 10 camere pentru photo trapping pentru a putea vedea și fauna ce nu am putut să o observăm pe timpul nopții.

Echipament personal

Vă recomandăm să vă aduceți propriul binoclu sau telescop. Îmbrăcămintea trebuie să fie călduroasă, inclusiv pantaloni lungi, bluză polartec, fleeces, lenjerie de corp termică și șosete, eșarfe, pălării lână, mănuși și îmbrăcăminte impermebilă. Cu toate că vremea este îndeosebi răcoroasă, este posibil ca soarele să strălucească puternic, de aceea vă recomandăm să vă aduceți ochelari de soare și cremă cu factor de protecție UV ridicat. Evident, o pereche de bocanci comozi și impermeabili sunt o necesitate. Să nu uitați orice alte elemente de natură personală, precum medicamentele dacă aveți nevoie de ele. A, și nu uitați să vă aduceți multe carduri de memorie sau filme pentru aparatul de fotografiat

Cheltuieli Suplimentare

Aproape totul este inclus în acest tur. Singurele lucruri care nu sunt incluse sunt zborurile internaționale, asigurarea de călătorie (ne puteți contacta pentru mai multe informatile ce sunt cerute pentru a realiza polita de asigurare), orice produs alimentar a cumparat în afara celor trei mese principale, băuturi în afara de orice este oferit la mese și apă îmbuteliată furnizată pe parcursul zilei, precum și orice elemente de natură personală, precum suvenirurile.

Viză și sănătate

Dacă sunteți un cetățean al unuia dintre statele Uniunii Europene, nu aveți nevoie de viză pentru a intra în Romania. Pe cetățenii membrii ai altor state, altele decât cele ale Uniunii Europene îi rugăm să contacteze ambasada a afla dacă există restricții de viză.

Nu există restricții de sănătate sau recomandări pentru a vizita Romania, dar vă rugăm să consultați medicul de familie local pentru mai multe informații.

 • Dacul

  V-am descoperit din intamplare site-ul si vreau sa va felicit pentru serviciile turistice promovate. Nu am avut ocazia sa le incerc, dar as fi interesat.

  Doresc sa aflu cateva detalii:
  Care este perioada propice pentru observat ursii?
  Putem veni toata familia?

  Cu stima,
  Victor