Give-Biodiversity-a-Chance!

Give Biodiversity a Chance!

Asociația pentru Conservarea Diversitații Biologice din Focsani a implementat in perioada 06.05.2013 – 06.02.2014, proiectul: “Give biodiversity a chance!”.

Proiectul a fost finanțat finanţat de Agenţia Naţionala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educaţiei şi Formarii Profesionale – ANPCDEFP şi Comisia Europeana, prin programul „Tineret in Acţiune” – Acţiunea 2, Serviciul European de Voluntariat (SEV).

In perioada 4 iunie 2013 – 3 decembrie 2013, cei trei tineri voluntari spanioli, Hermosilla Garzon Rocio, Sánchez Pardo Jesús Alberto, Manuel Menendez Puertas au desfasurat un stagiu de voluntariat ce a durat 6 luni. In cadrul proiectului implementat de ACDB, voluntarii au desfasurat diverse activitați menite sa contribuie la cercetarea si conservarea biodiversitații.

Principalele teme ale proiectului SEV au fost protecția mediului si desfasurarea de activitați outdoor, iar scopul principal a fost de a ajuta cei trei tineri biologi din Spania, sa capete experiența si cunostințe , lucrand impreuna. In acest mod au fost indeplinite doua obiective: s-a adus o contribuție importanta pentru cercetarea si conservarea mediului inconjurator si , de asemenea, cei trei tineri au fost instruiți pentru o cariera in acest domeniu.