Fluturi, pasari si flori

  • Pasari rare din Europa
  • Ai acces in zone protejate cu experți locali
  • Fluturi rari din Europa
  • Flori rare din Europa

Romania este recunoscuta pe plan European pentru bogațiile naturale ale sale, ea fiind si una dintre destinațiile de top din Europa pentru birdwatching, dar aceasta țara frumoasa situata la marginea continentului, este puțin cunoscuta pentru alte comori salbatice ale sale, precum fluturii. Pentru ca mai exista inca numeroase zone in care agricultura se face in mod tradițional, la fel ca acum o suta de ani, utilizand tehnici prietenoase cu mediul si fauna salbatica, fluturii prospera pe aceste meleaguri. Fluturii vii colorați ce zboara din floare in floare, sunt inca o prezența comuna pe pasunile montane, poienile din paduri dar si pe pajistile stepice din Romania.

Cel puțin 200 de specii de fluturi au fost identificați in Romania. Pentru cei interesați de fluturi , organizam excursii cu ghizi specializați ce se vor adapta in funcție de nevoile dumneavoastra.

Va rugam sa consultați lista speciilor de fluturi ce pot fi observați in Romania, in secțiunea Viața salbatica din Romania / Fluturii din Romania.

Principalele obiective

Ziua 1 Lepsa - Cheile Tisiței

Cheile-TisițeiVom incepe turul in satul turistic Lepsa, județul Vrancea. Dis de dimineața veți fi intampinat de un ghid local la pensiunea unde sunteți cazat, ce va va insoți pe toata durata excursiei si va asigura transportul pana la Gura Tisiței, punctul de inceput al aventurii din aceasta zi.

Ziua o vom petrece in aria naturala protejata Cheile Tisiței, cunocuta pe plan național pentru bogația naturala de specii de fluturi, flori si pasari.

Din luna mai pana in luna septembrie putem admira diferite specii de fluturi ce vor zbura jucaus in jurul dumneavoasta, precum: Nymphalis antiopa antiopa, Vanessa atalanta, Maculinea arion, Callimorpha dominula, Pericallia matronula, Lycaena dispar, Papilio machaon si lista poate continua. Printre florile pe care le puteți admira in aceasta excursie, se inumara: Crocus heuffelianus, Cypripedium calceolus, Angelica palustris, Leontopodium alpinum, Inula helenium, Campanula serrata dar si numeroase alte specii de plante , muschi, licheni si arbori.

Papilio machaon

Dintre arbori menționam ca aici este printre puținele locuri din Europa in care mai puteți admira arborele otravitor: Tisa (Taxus baccata).

Strix-uralensis

Speciile ce-si vor putea face auzit glasul si ne vor putea bucura privirea in aceasta excursie vor fi: Picus canus, Dryocopus martius, Picoides tridactylus, Sylvia nisoria, Ficedula parva, Cinculus cinculus, Strix uralensis, Falco peregrinus, Aquila pomarina, Pernis apivorus dar si multe alte specii de pasari.

Un picnic sanatos si tradițional va fi servit in natura, chiar in inima, acestei arii naturale protejate ce va fi pregatit cu grija inca de dimineața.

In plus, pe langa toate aceste obiective naturale ce le are in vizor aceasta excursie, veți putea sa va bucurați de un peisaj grozav, un relief extraordinar si de o istorie tumultoasa a acestor chei impresionante, pe care ți-o vom dezvaluii pe parcursul acestei excursii.

Alte informații

Ce este inclus?

Masa de pranz si apa, ghidul local, transportul la si de la cazare, taxele de vizitare.

Echipament

Echipament inclus

Avem disponibile 4 binocluri si o luneta ornitologica. Aveți incluse mici ghiduri de teren, o lista cu speciile salbatice reprezentative din zona si un DVD cu o galerie de imagini si documentare din aceasta zona. De asemenea veți avea acces pe timpul sederii si la biblioteca agenției noastre de turism in care veți gasi numeroase carți ce va vor starnii interesul sau va vor raspunde la intrebari ce va framanta.

Echipament personal

Va recomandam sa va aduceți propriul binoclu sau telescop. Imbracamintea trebuie sa fie calduroasa, inclusiv pantaloni lungi, bluza polartec, fleeces, lenjerie de corp termica si sosete, esarfe, palarii lana, manusi si imbracaminte impermebila. Cu toate ca vremea este indeosebi racoroasa, este posibil ca soarele sa straluceasca puternic, de aceea va recomandam sa va aduceți ochelari de soare si crema cu factor de protecție UV ridicat. Evident, o pereche de bocanci comozi si impermeabili sunt o necesitate. Sa nu uitați orice alte elemente de natura personala, precum medicamentele daca aveți nevoie de ele. Nu uitați sa va aduceți multe carduri de memorie sau filme pentru aparatul de fotografiat

Cheltuieli Suplimentare

Nu este inclus in acest tur transportul pana in Lepsa,  asigurarea de calatorie (pentru turistii straini – ne puteți contacta pentru mai multe informatile ce sunt cerute pentru a realiza polita de asigurare), orice produs alimentar cumparat in afara celor puse la dispoziție de catre organizatori, bauturi in afara de orice este oferit la masa de pranz si apa imbuteliata furnizata pe parcursul zilei, precum si orice elemente de natura personala, precum suvenirurile.

Viza si sanatate

Daca sunteți un cetațean al unuia dintre statele Uniunii Europene, nu aveți nevoie de viza pentru a intra in Romania. Pe cetațenii membrii ai altor state, altele decat cele ale Uniunii Europene ii rugam sa contacteze ambasada a afla daca exista restricții de viza.

Nu exista restricții de sanatate sau recomandari pentru a vizita Romania, dar va rugam sa consultați medicul de familie local pentru mai multe informații.

  • Mylco

    Foarte interesant turul. Care este cea mai buna perioada pentru a il face?