O saptamana in Țara Ursului

  • Ghizi experți locali
  • Plimbare prin paduri virgine
  • Vezi fauna mare din Europa
  • Pasari rare din Europa
  • Ai acces in zone protejate cu experți locali
  • Experimenteaza cultura si gastronomia romaneasca
  • Observarea faunei salbatice din observator
  • Iei urma carnivorelor mari

Romania este cea mai importanta destinație pentru a observa urs brun. Cu aproximativ 6000 de ursi, Romania are cea mai mare populație de urs din Europa. Din primavara pana toamna tarziu, Carpații romanesti ofera posibilitați excelente de a observa si fotografia urs brun (Ursus arctos). Vei observa ursul brun dintr-unul din observatoarele noastre din lemn cu scaune confortabile, ferestre, vizoare pentru camera foto si paturi, situate in Munții Vrancei din Carpații Orientali.Aceasta este o experiența unica, oferind de cele mai multe ori rezultate pline de satisfacție, fiind mai aproape decat crezi, doar la 3 ore de Bucuresti.

Principalele obiective

Phasianus colchinus

Fazan

|
Phasianus colchinus
Cervus elaphus

Cerb

|
Cervus elaphus

Ziua 1 Bucuresti – Lepsa

Cazare---Casa-TisaruVom incepe turul in Bucuresti, capitala Romaniei. La sosirea pe aeroportul din Bucuresti veți intalni un ghid zoologist  si ghidul local, ce va vor insoți pe toata durata concediului. Vom calatori in satul Lepsa (3 ore) situat in Carpații Orientali la granița dintre Moldova si Transilvania, unde ne vom caza intr-o pensiune tradiționala si ne vom bucura de o cina tradiționala romaneasca. La sosirea in Lepsa ne vom intalni pentru a face un scurt rezumat al turului apoi sunteți poftit sa va relaxați pentru a fi pregatit sa intalniți ursii si sa explorați padurile virgine ale Carpaților.

Ziua 2 Lepsa – Cheile Tisiței (sau alta zona usor accesibila si pitoreasca) – Observator Porcului

Dupa ce vom servi micul dejun vom fi pregatiți sa luam urma ursului dar si a altor mamifere mari din padurile Carpaților. Vom avea sansa sa observam urme ale ursilor si lupilor pe potecile ce intra in salbaticia munților dar si in apropierea asezarilor umane. Vom instala impreuna camere foto cu senzor de prezența pentru a captura imagini cu fauna din acea zona.  Dupa amiaza ne vom intoarce la pensiune si vom lua pranzul. Pe seara vom merge,  sa vedem ursi la un observator cu o masina 4 x 4 ( 30 minute) unde vom avea sanse mari sa observam si spa fotografiem in siguranța ursi. In acest loc ursii se apropie foarte mult de observatorul nostru astfel veți fi siguri de fotografii reusite si o experiența unica. In unele seri au fost inumarați peste 5 ursi. Vom petrece noaptea aici pentru a creste sansa sa observam ursii si in dimineața ce vine.

Zilele 3 - 5 Observator Porcu – Lepsa – Excursie cu proiectorul

ObservatorInainte de a se lumina vom lua micul dejun si vom observa si fotografia ursii ce vin dimineața la observator. Mergem sa luam pranzul la pensiune unde suntem asteptați cu o masa pe cinste. Ne vom odihni cateva ore dupa masa pentru a fi pregatiți sa vedem animalele nocturne din padurile Carpaților. Pe seara pornim cu o masina de teren 4×4 pick up echipata cu proiectoare puternice pentru a putea observa si fotografia animalele ce au un comportament predominant nocturn, precum pasari rapitoare de noapte, ursul si alte specii de carnivore. Dupa 3 ore petrecute observand densitatea si diversitatea mare de specii ce traiesc in padurile seculare din Carpați ne pregatim pentru o noua zi aventuroasa.

Ziua 6 Lepsa - Centrul de monitorizare si reabilitare a carnivorelor mari – Observator Coasa

centrul de monitorizare si reabilitare a carnivorelor mari

Dupa o seara petrecuta pe teren vom lua micul dejun mai tarziu si vom merge la centrul de monitorizare si reabilitare a carnivorelor mari unde vom intalnii specialisti, colegi ai ghidului dumneavoastra, ce au lucrat in numeroase programe de conservarea a carnivorelor mari, avand o vasta experiența.

Aici veți vedea si chiar utiliza echipamente pentru monitorizarea, reabilitarea si captura carnivorelor mari precum ursul. Tot aici specialistii nostrii va vor prezenta fiecare dintre aceste echipamente si numeroase aspecte privitoare la ecologia si biologia carnivorelor mari, indeosebi ursul.

Vom lua un pranz servit tarziu la centrul de monitorizare si reabilitare a carnivorelor mari discutand despre carnivorele mari, apoi vom merge la un observator foarte pitoresc situat in apropierea centrului, unde vom petrece seara avand mari sanse sa observam pasari rapitoare de zi, pasari cantatoare, mamifere precum: mistreți, caprioare, cerbi, diferite specii de carnivore printre care si ursul.

Ziua 7 Lepsa – Barloage – Observator Strei

ObservatorNe vom trezi de dimineața, vom servi micul dejun si vom porni din nou spre salbaticie. Aceasta zi va cere mai multa activitate fizica deoarce va trebui sa luam urma animalelor si sa vizitam barloage de urs. In aceasta excursie vom merge pe urmele animalelor salbatice, prin paduri batrane si foarte dense, fapt ce face observarea mamiferelor destul de dificila insa cu ajutorul specialistilor ce va vor insoți observarea acestora va fi mai usor posibila. Dupa o zi lunga unde am vazut diferite tipuri de barloage de urs ne intoarcem la pensiune luam masa si mergem din nou la observator cu o masina 4×4, de data aceasta un alt observator amplasat in inima padurii, pregatiți sa petrecem noaptea aici. Aici vom avea mari sanse sa vedem ursi, insa va exista si posibilitatea de a observa lup sau ras. Nopatea  o vom petrece in observator iar dimineața devreme ne vom trezi pentru o noua zi inceputa cu observarea ursului brun.

Ziua 8 

Ras capturat cu o camera foto capcana

Ras capturat cu o camera foto capcana

Dimineața o vom petrece din nou fotografiind si admirand ursi daca vom avea noroc, iar spre dupa amiaza ne indreptam catre pensiune pentru a lua pranzul tradițional. Ne odihnim pentru o vreme si pornim sa verificam camerele instalate in ce-a de-a doua zi a concediului, pentru a vedea daca au fost capturate fotografii sau filme. La finalul zilei ne vom intoarce la pensiune si vom vedea ce animale din fauna Carpaților au fost capturate. Fiind ultima seara petrecuta aici ne vom bucura de un eveniment festiv.

Ziua 9 

Inceputul acestei zile depinde de orele de zbor din Bucuresti. Ne vom umple plamanii cu aerul proaspat de munte pentru ultima oara si vom porni spre aeroportul din Bucuresti pentru a lua zborul inapoi spre casa.

Alte informații

Ce este inclus?

Totul este inclus in turul acesta. Toate mesele si bautura, cazarea, ghidul local, transportul la si de la aeroport, taxele de vizitare, masina 4×4 si sofer, carburantul.

Echipament

Echipament inclus

Avem disponibile 4 binocluri si o luneta ornitologica. De asemenea punem la dispoziție un aparat digital de vedere pe timp de noapte si proiectoare luminoase pentru a putea observa fauna si pe timp de noapte. Aveți incluse mici ghiduri de teren, o lista cu speciile salbatice reprezentative din zona si un DVD cu o galerie de imagini si documentare din aceasta zona. De asemenea veți avea acces pe timpul sederii si la biblioteca agenției noastre de turism in care veți gasi numeroase carți ce va vor starnii interesul sau va vor raspunde la intrebari ce va framanta. Vom pune la dispoziție si 10 camere pentru photo trapping pentru a putea vedea si fauna ce nu am putut sa o observam pe timpul nopții.

Echipament personal

Va recomandam sa va aduceți propriul binoclu sau telescop. Imbracamintea trebuie sa fie calduroasa, inclusiv pantaloni lungi, bluza polartec, fleeces, lenjerie de corp termica si sosete, esarfe, palarii lana, manusi si imbracaminte impermebila. Cu toate ca vremea este indeosebi racoroasa, este posibil ca soarele sa straluceasca puternic, de aceea va recomandam sa va aduceți ochelari de soare si crema cu factor de protecție UV ridicat. Evident, o pereche de bocanci comozi si impermeabili sunt o necesitate. Sa nu uitați orice alte elemente de natura personala, precum medicamentele daca aveți nevoie de ele. A, si nu uitați sa va aduceți multe carduri de memorie sau filme pentru aparatul de fotografiat.

Cheltuieli Suplimentare

Aproape totul este inclus in acest tur. Singurele lucruri care nu sunt incluse sunt zborurile internaționale, asigurarea de calatorie (ne puteți contacta pentru mai multe informatile ce sunt cerute pentru a realiza polita de asigurare), orice produs alimentar a cumparat in afara celor trei mese principale, bauturi in afara de orice este oferit la mese si apa imbuteliata furnizata pe parcursul zilei, precum si orice elemente de natura personala, precum suvenirurile.

Viza si sanatate

Daca sunteți un cetațean al unuia dintre statele Uniunii Europene, nu aveți nevoie de viza pentru a intra in Romania. Pe cetațenii membrii ai altor state, altele decat cele ale Uniunii Europene ii rugam sa contacteze ambasada a afla daca exista restricții de viza.

Nu exista restricții de sanatate sau recomandari pentru a vizita Romania, dar va rugam sa consultați medicul de familie local pentru mai multe informații.